espa
Συνταγές ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4-5 μεγάλα μανιτάρια λευκά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα από τα χώματα με ένα βρεγμένο πανί και κομμένα σε λεπτά φετάκια.

Ανακατεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γαλοπούλα κομμένη καρρέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τυρί