espa
Συνταγές ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

Υλικά

500 γρ. χοντρό κριθαράκι
250 γρ. Τσαλαφούτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ελιές, σε ροδέλες
Ρίγανη
Μία πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
6 ώριμες ντομάτες, περασμένες από χοντρό τρίφτη
Θυμάρι
Εκτέλεση:

Βάζουμε την τομάτα ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, μέχχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε, το βάζουμε σε ένα λαδωμένo πυρέξ και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπεριά και το υπόλοιπο σκόρδο.

Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και το Τσαλαφούτι, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και γκρατιναρουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά