espa
Συνταγές ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος

1 κουτί γάλα εβαπορέ

200 γρ. γάλα ζαχαρούχο

300 γρ. πρόβειο γιαούρτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Βανίλια σε σκόνη

Κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και το εβαπορέ στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να παγώνει. Ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και κτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να κτυπάμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το παγωτό σε πλαστικά μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστο 6 ώρες.

Πριν σερβίρουμε το παγωτό, το αφήνουμε για ένα τέταρτο εκτός ψυγείου.