espa
Συνταγές ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΣΥΓΛΙΝΟ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΣΥΓΛΙΝΟ

Υλικά

300 γρ. σύγλινο 

5 αυγά 

ελαιόλαδο 

ξερή μυζήθρα  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

αλάτι 

πιπέρι 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε σε κύβους το σύγκλινο και το ρίχνουμε στο τηγάνι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά του. Μόλις ροδίσει από παντού σπάμε στο τηγάνι τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, με προσοχή γιατί είναι ήδη αλμυρή η μυζήθρα. Μετά από 3-4 λεπτά τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα πασπαλίσουμε με την τριμμένη ξερή μυζήθρα.