Συνταγές ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ

Υλικά

500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
8-10 πράσινες πιπεριές κέρατο
3 ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Θυμάρι ή Ρίγανη
Ελαιόλαδο
250 γρ φέτα ΠΟΠ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια και το τηγανίζουμε. Το βγάζουμε από τα λάδι και το διατηρούμε ζεστό. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση.

Προσθέτουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Λίγο πριν σερβίρουμε και ενώ είναι ακόμα ζεστό τρίβουμε μέσα τη φέτα και προσθέτουμε προαιρετικά φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως μαντζουράνα, βασιλικό ή δυόσμο!