Συνταγές ΑΝΘΟΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΑΝΘΟΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά  

1 κιλό φρέσκο ανθότυρο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

4 αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το ανθότυρο, ενσωματώνουμε τα αυγά χτυπημένα και προσθέτουμε το δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε σιγλα σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα που να ζυμώνεται και να πλάθεται εύκολα σε σχήμα κροκέτας, χωρίς να κολλάει στο χέρι. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τοποθετούμε τις κροκέτες, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180ο για 20΄, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά, σκέτα ή με μια γλυκιά σάλτσα της αρεσκείας σας.

ΣΗΜ: Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μπουκιές και για ένα παιδικό πάρτι δίνοντάς τους διάφορα σχήματα όταν τις τοποθετείτε στη λαμαρίνα.