Συνταγές ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μισό λίτρο γάλα

60 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

½ κ.γ. σόδα σκόνη

Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε τους κρόκους και ξεχωριστά τα ασπράδια, στα οποία έχουμε προσθέσει τη σόδα, μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.

Ρίχνουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο. Ενσωματώνουμε στη συνέχεια και τη μαρέγκα με αργές κινήσεις.

Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια, που τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ.