Συνταγές ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά:

300gr ανθότυρο

300 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ ζάχαρη

4 κρόκοι

4 ασπράδια

ξύσμα από 2 μέτρια λεμόνια

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το ανθότυρο, τη μισή ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε και τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού. Ενσωματώνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά στο μείγμα και ανακατεύοντας απαλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη μαρέγκα ενώνοντάς τημε το μείγμα με απαλές κινήσεις

Γεμίζουμε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει λίγο αι το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.