Συνταγές ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

300γρ. ανθότυρο

100ml γάλα

600ml κρέμα γάλακτος

5 κουτ. σούπας ζάχαρη

Σιρόπι από γλυκό βύσσινο

14γρ. ζελατίνα

1 λοβό βανίλιας

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας. Παράλληλα μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά τη στιγμή ακριβώς που αρχίζει να φουσκώνει. Αφού κρυώσει, κρυώσει προσθέτυμε το ανθότυρο, τη ζελατίνα καλά στυμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζουμε ατομικές φόρμες με την κρέμα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Ξεφορμάρουμε και τις περιχύνουμε το σιρόπι βύσσινου.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι θυμαριού ή ματζουράνας.