Συνταγές ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

½ κιλό πατάτες βρασμένες

100 γρ βούτυρο ανάλατο, τεμαχισμένο

300 γρ. γραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

150 γρ. κρέμα γάλακτος

2 σκελίδες σκόρδο

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό αλατισμένο και αρωματισμένο με μια σκελίδα σκόρδο και το θυμάρι, το οποίο πετάμε μετά από το βράσιμο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες προσθέτοντας λίγο λίγο το βούτυρο και μια σκελίδα σκόρδου επίσης πολτοποιημένη. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ο πουρές, για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη γραβιέρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο πουρές να γίνει λείος και να αποκτήσει μια μαστιχωτή υφή

Αλατίζουμε κατά προτίμηση και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.