Συνταγές CHEESE CAKE ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

CHEESE CAKE ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα (κατά προτίμηση  πτι μπερ)

250 γρ. βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Χυμό από ένα λεμόνι                                                                                                                                       

250 γρ. Τσαλαφούτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

250 γρ. Ανθότυρο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή σταφύλι.

 

Εκτέλεση: 

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, φέρνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασίαδωματίου και το ζυμώνουμε μαζί με τα μπισκότα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα γιa να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού. Θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι όχι πολύ λεπτή, ένα δάκτυλο είναι το ιδανικό ύψος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το τσαλαφούτι, το ανθότυρο και το χυμό λεμονιού, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα επάνω στη ζύμη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ημέρα.

Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλυκό του κουταλιού