Συνταγές ΙΝΔΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ

ΙΝΔΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ

Υλικά 

6 μπούτια κοτόπουλου

400 γρ. γιαούρτι πρόβειο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες

Χυμό από ένα λεμόνι

½ ματσάκι κόλιαντρου, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. μείγμα ταντούρι (χαρμάνι από διάφορα μπαχαρικά, το βρίσκετε στα καταστήματα μπαχαρικών)

αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο το γιαούρτι, το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει πριν, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το ταντούρι και το αλάτι.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπούτια κοτόπουλου. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.  Την επόμενη μέρα αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο ταψί με το ελαιόλαδο, τοποθετούμε εκεί τα μαριναρισμένα μπούτια, φροντίζοντας να πάει παντού η μαριναδα Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Σερβίρουμε με ρύζι στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά ακόμα

γιαούρτι.