Συνταγές ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1,5 κούπες αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι μεγάλο (500γρ) κατά προτίμηση πρόβειο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα

 

Για το σιρόπι

6 κούπες νερό

5,5-6 κούπες ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλει ο καθένας

1 ξυλάκι κανέλας

½ κουταλάκι στυμμένο λεμόνι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών. Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας σιγά σιγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, καθώς και το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζοντας παράλληλα το σιρόπι, ως εξής: Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα, εκτός από το χυμό λεμονιού, και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Χαράζουμε το κρύο ραβανί σε κομμάτια και περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι με μία κουτάλα, φροντίζοντας να πάει παντού.