ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

8 αυγά

400 γρ κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

400 γρ. αλεύρι

100 γρ ελαιόλαδο

70 γρ. γραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

100 ml. νερό

Χυμό από ένα λεμόνι

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Μαυροκουκι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κτυάμε τα αυγά και το λάδι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε πιπέρι και σταδιακά το νερό, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι τριμμένο. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και την τριμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε ήδη προθερμάνει στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.