ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

4 κουταλιές σούπας αλεύρι

3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα

200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

200 γρ. μανιτάρια σε φέτες

250 γρ. κοφτό μακαρονάκι

5 λεπτοκομμένες φέτες ζαμπόν

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο και το γάλα, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.  Βράζουμε το μακαρονάκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το στραγγίζουμε και βάζουμε το μισό σε βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε επάνω τα μισά μανιτάρια, το μισό ζαμπόν και τη μισή σάλτσα, άλλη μια στρώση μακαρονάκι και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια, ζαμπόν και σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου