ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

200 γρ. φέτα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ τριμμένη στο χέρι

200 γρ. κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ τριμμένο

2 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1 μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες

1 μεσαία ντομάτα τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Πιπέρι καγιέν

Πιπέρι

Μισό φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και προσθέτουμε το πιπέρι, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και την ρίγανη και βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.

Προσθέτουμε την φέτα και το κεφαλοτύρι , κρατώντας λίγη για το σερβίρισμα) και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρουμε το μπουγιουρντί ζεστό με την υπόλοιπη φέτα και με τον φρέσκο βασιλικό.