ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά

Σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ σε χοντρές φέτες 5 χιλ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα ζάχαρη

Παγωμενο νερό

Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Περνάμε κάθε μια φέτα του τυριού από το αλεύρι, στη συνέχεια τη βυθίζουμε σε κρύο νερό, την περνάμε ξανά από το αλεύρι και πάλι από το νερό και ρίχνουμε στο τηγάνι που έχει κάψει στους 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε 3 λεπτά, από την κάθε πλευρ, μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα  και αποσύρουμε τη φέτα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστό, σκέτο ή με μέλι και σουσάμι.