ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Υλικά

500 γρ. χοιρινό σε κύβους

3 – 4 αποξηραμένα σύκα

100 γρ. κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ σε μικρά κυβάκια

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Χυμός από ένα πορτοκάλι

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φρέσκο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ξερά σύκα, κομμένα στα τέσσερα και συμπληρώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι έτοιμο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και περιμένουμε να γίνει μια όμορφη γλυκόξινη σάλτσα και αποσύρουμε γρήγορα πριν καραμελώσει η καεί, προσθέτοντας τους κύβους του τυριού.

Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή με φρέσκο μαϊντανό.