SPRING ROLL ΜΕ ΣΑΓΑΝΟΤΥΡΙ

Υλικά

12 φύλλα κρούστας 20εκ.

2 ασπράδια αβγών αραιωμένα με λίγη κρέμα γάλακτος

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

200γρ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες

200γρ. πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες

200γρ. πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες

250γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες

1 κρεμύδι ξερό

3 καρότα σε μπαστουνάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

200 γρ. Σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΟΥ τριμμένο

¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

60ml ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά, Τα μεταφέρεουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνεουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα ανακατεύεουμε σε μπολ μαζί με τα μυρωδικά, το σαγανοτύρι σε μικρά κομμάτια, λίγο αλάτι και την πάπρικα.

Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλο, τυλίγουμε σε ρολάκια και αλείφουμε  τις άκρες για να κολλήσουν και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.