espa

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Υλικά

500 γρ. πατάτες βρασμένες

50 γραμμάρια βούτυρο

100 γρ. κατσικίσιο τυρί ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

2 κρόκοι αυγών

Πιπέρι

Κόλιανδρο

Αλεύρι

Το ασπράδι από τα αυγά, χτυπημένο

Τριμμένα δημητριακά

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κάνετε τις πατάτες πουρέ σε ένα σκεύος, προσθέτοντας το βούτυρο , το τυρί τα αυγά και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας συνεχώς . Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και πλάθετε μικρές μπαλίτσες – κροκέτες και τις αφήνετε για μία ώρα στο ψυγείο να γίνουν αρκετά σφιχτές.

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα άλλο το χτυπημένο αυγό και στο τρίτο τα τριμμένα δημητριακά. Πανάρετε τις κροκέτες πρώτα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στα δημητριακά και τηγανίζετε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Στραγγίζετε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε ζεστές.