espa
Συνταγές ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

1 πακέτο  χωριάτικες μακαρούνες ή χυλοπίτες

250 γρ. ξερή μυζήθρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥτριμμένη

100 γρ. βούτυρο  

τα φυλλαράκια από 2 μικρά κλωνάρια φρέσκια ρίγανη  

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Διαδικασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να παραμαλακώσουν γιατί θα λασπώσουν μετά στο ανακάτεμα. Τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα. Καβουρδίζουμε το τυρί σε χαμηλή φωτιά (σαν να καίγεται) για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα, προσθέτουμε τη ρίγανη, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Εναλλακτικά, καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το τυρί, το μυρωδικό και πιπέρι και μοιράζουμε στα πιάτα.