espa
Συνταγές ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Υλικά

1 κόκορας 1,5 κιλό περίπου

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

1 ξυλαράκι κανέλα

2 – 3 κόκκους μπαχάρι

1 πακέτο χυλοπίτες

200 γρ. ξερή μυζήθρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τον κόκορα μερίδες, τον αλατοπιπερώνουμε και τον ροδίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το κονκασέ, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και το αλάτι μαζί με 2 – 3 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε τον κόκορα να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε μέσα στη σάλτσα και  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί πριν το σερβίρουμε για 10 λεπτά.