espa
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ

Υλικά

5 φύλλα κρούστας ή ένα φύλλο σφολιάτας

100 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά τεμάχια

2 πιπεριές κομμένες καρέ

500 γρ μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή μία κουταλιά της σούπας ξερή

200 ml κρέμα γάλακτος

1/2 κούπα σταφίδες

150 γρ. κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ σε κύβους

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε τηγάνι που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο  για να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την ρίγανη αλατοπιπερώνουμε,  και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας , μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσουν τα υλικά . Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο.

Στρώνουμε την γέμιση  μας 4-5 εκατοστά από την μία άκρη των φύλλων, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.