espa

ΤΥΡΟΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 – 80 γρ. καλαμποκάλευρο
125 γρ. κρύα μαργαρίνη σε κυβάκια
60 γρ. κεφαλογραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ψιλοτριμμένη
40 γρ. κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΣΙΟΥ ψιλοτριμμένο
1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκο
1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Κοσκινίζουμε και τα δύο άλευρα και ρίχνουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τους κύβους της μαργαρίνης και ζυμώνουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Βάζουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο

Πλάθουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη, προσπαθώντας να είναι ισοπαχή και ομοιόμορφα Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω τα μπαστουνάκια μας.

Αλείφουμε με το ασπράδι αβγού που μας περίσσεψε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί τριμμένο.

Βάζουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.

Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν.