ΣΑΓΑΝΟΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΣΑΓΑΝΟΣΟΥΒΛΑΚΙ

Υλικά 250 γρ. Σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Τοματίνια 1 πιπεριά Εκτέλεση Κόβουμε το σαγανοτύρι σε κύβους και τους περνάμε σε ένα καλαμάκι διαδοχικά με τα τοματίνια και κομμάτια πιπεριάς και ψήνουμε στη σχάρα του γκριλ. Μπορούμε να συνοδεύσουμε μια ποικιλία από καλαμάκια κοτόπουλο η χοιρινό ή να σερβίρουμε πάνω σε πίτες.

...

SPRING ROLL ΜΕ ΣΑΓΑΝΟΤΥΡΙ

Υλικά 12 φύλλα κρούστας 20εκ. 2 ασπράδια αβγών αραιωμένα με λίγη κρέμα γάλακτος Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για τη γέμιση 200γρ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες 200γρ. πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες 200γρ. πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες 250γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες 1 κρεμύδι ξερό 3 καρότα σε μπαστουνάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ ματσάκι μαϊντανό ...

ΜΙΛΦΕΙΪΓ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΜΙΛΦΕΙΪΓ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά 250 γρ. Σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ σε φέτες 1 κολοκυθάκι 1μελιτζάνα                                                                                                                                                  1 κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 σκ. σκόρδο Αλάτι, πιπέρι Λίγο μαϊντανό Ελαιόλαδο Για την βινεγκρέτ 1 κουτ. μουστάρδα 2 κουτ. ξίδι βαλσάμικο Λίγο ζάχαρη Λίγο μέλι Ελαιόλαδο Εκτέλεση Κόβουμε σε ροδέλες τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Αποσύρουμε σε ...

ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά Σαγανοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ σε χοντρές φέτες 5 χιλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα ζάχαρη Παγωμενο νερό Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα   Εκτέλεση Περνάμε κάθε μια φέτα του τυριού από το αλεύρι, στη συνέχεια τη βυθίζουμε σε κρύο νερό, την περνάμε ξανά από το αλεύρι και πάλι από το νερό και ρίχνουμε στο ...

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Υλικά 3 κιλά κρέας ανάμεικτο, από αρνι, χοιρινό και μοσχάρι 2 μεγάλες λαδόκολλες 2πιπεριές κόκκινες κέρατο 2 πιπεριές πράσινες 250 γρ. Κεφαλογραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 4 σκελίδες σκόρδο Ένα κλωναράκι δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο 7- 8 μπαχάρια Αλάτι και πιπέρι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το ...

ΤΥΡΟΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 – 80 γρ. καλαμποκάλευρο 125 γρ. κρύα μαργαρίνη σε κυβάκια 60 γρ. κεφαλογραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ψιλοτριμμένη 40 γρ. κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΣΙΟΥ ψιλοτριμμένο 1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκο 1 πρέζα αλάτι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Κοσκινίζουμε και τα δύο άλευρα και ρίχνουμε το αλάτι. Προσθέτουμε ...

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ

Υλικά: 1 πακέτο 500 γραμ. ταλιατέλες δίχρωμες 250 γρ. Κεφαλογραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 250 γρ. Κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 250 γρ. γραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1/4 μπέικον 250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα Γάλα, αλεύρι, για την μπεσαμέλ 1 αυγό 2 κουτ. σούπας βούτυρο Εκτέλεση Βράζουμε και σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο που έχουμε κάψει. Τρίβουμε τα τυριά, ...

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι 5 λεπτοκομμένες φέτες ζαμπόν   Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ...

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

Υλικά: 1 κιλό φύλλα χωριάτικα 1 κιλό σπανάκι φρέσκο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα 100 γρ Κεφαλογραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ τριμμένη 300 γρ. φέτα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ τυρί σε κομματάκια 2 αβγά ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων 4 κ.σ. άνηθο 1 κ.σ. ρύζι 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα αλάτι-πιπέρι   Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε κομματάκια μικρά, ...

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

8 αυγά 400 γρ κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 400 γρ. αλεύρι 100 γρ ελαιόλαδο 70 γρ. γραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 100 ml. νερό Χυμό από ένα λεμόνι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ Μαυροκουκι   Σε ένα μεγάλο μπολ κτυάμε τα αυγά και το λάδι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ. ...