Συνταγές ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Υλικά 150 γρ. κατσικίσιο τυρί ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, 50 γρ. σουσάμι, 1 αβγό, 50 γρ. αλεύρι.   Εκτέλεση Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ αντίστοιχα, το αλεύρι, το αβγό χτυπημένο και το σουσάμι Κόβετε το τυρί σε μικρά κομμάτια και μετά το πανάρετε  περνώντας κάθε κομμάτι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αβγό και τέλος στο ...

Συνταγές ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

Υλικά                                                                                                                                                               300 γρ. λιαστές τομάτες 1 κουτ. γλυκού φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο 2 ματσάκια ρόκα. 300 γρ. τσαλαφούτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2 κλωνάρια σέλινο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο καρύδια σπόρια ροδιού κρουτον Για το ντρέσινγκ 100 ml ελαιόλαδο ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι 2 κουτ. σούπας μουστάρδας 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένος αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση ...

ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΕΣ ΚΟΥΛΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

Υλικά 4 κριθαρένιες κουλούρες σπασμένες σε μεγάλα κομμάτια 2 µ ντομάτες, τριμμένες στην ψιλή πλευρά του τρίφτη 100 γρ. Τσαλαφούτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 10-15 μαύρες ελιές θρούμπες χωρίς τα κουκούτσια τους 100 ml ελαιόλαδο Ρίγανη ξερή, τριμμένη Αλάτι, Μαύρο πιπέρι   Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βρέχουμε ελαφρώς τις ...

Συνταγές ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

Υλικά 500 γρ. χοντρό κριθαράκι 250 γρ. Τσαλαφούτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ελιές, σε ροδέλες Ρίγανη Μία πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 4 σκελίδες σκόρδο αλάτι Ελαιόλαδο Φρυγανιά τριμμένη 6 ώριμες ντομάτες, περασμένες από χοντρό τρίφτη Θυμάρι Εκτέλεση: Βάζουμε την τομάτα ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, ...

Συνταγές ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ

Υλικά 250 γρ. Τσαλαφούτι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 500 ml κρύα κρέμα γάλακτος 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη Εκτέλεση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε το Τσαλαφούτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μίγμα σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η μους. Σερβίρουμε με σιρόπι από γλυκό κουταλιού ...

Συνταγές ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

Υλικά 1 κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες στα οκτώ 6 αυγά 2 σκελίδες σκόρδο 2 πιπεριές φρέσκο θυμάρι 1 κ. γλυκού ζάχαρη Αλάτι Μαύρο πιπέρι Ελαιόλαδο 150 γρ. τσαλαφούτι Εκτέλεση Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Μόλις εξατμισθούν τα υγρά της ντομάτας, χτυπάμε ...

Συνταγές ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ

Υλικά 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο 8-10 πράσινες πιπεριές κέρατο 3 ντομάτες ώριμες 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Θυμάρι ή Ρίγανη Ελαιόλαδο 250 γρ φέτα ΠΟΠ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ πιπέρι Αλάτι Εκτέλεση Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια και το τηγανίζουμε. Το βγάζουμε από τα λάδι και το διατηρούμε ζεστό. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ...

Συνταγές ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά 6-8 μέτριες μελιτζάνες 2 ντομάτες στον τρίφτη ή 1 κουτί συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 400 γρ Φέτα ΠΟΠ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1 ματσάκι μαϊντανό 1  Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 σκελίδες σκόρδο 50 ml λάδι πιπέρι λίγο αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα) Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αφήνουμε μία ώρα στο νερό για να ...

Συνταγές ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

Υλικά: Μισό κιλό μύδια 4-5 ώριμες ντομάτες 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 καυτερές πιπεριές 250 γρ τυρί φέτα ΠΟΠ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ αλάτι, πιπέρι ρίγανη Δυόσμο ή βασιλικό για γαρνίρισμα Εκτέλεση: Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές . Προσθέτουμε τη ντομάτα πολτοποιημένη και ένα κουταλάκι πελτέ και ...

Συνταγές ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΦΕΤΑ ΜΕ DIP ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Συστατικά ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Φέτα (ΠΟΠ) 2 κουταλιές γιαουρτιού ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Εκτέλεση Ανακατέψτε το φέτα με λίγο νερό σε ένα μπλέντερ. Προαιρετικά, προσθέστε δύο κουταλιές γιαουρτιού. Βάλτε τους πυρήνες καρυδιού στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρετε σε ένα μπολ. Πετάξτε με αλάτι και πιπέρι, προσθέστε μερικά φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας, όπως μαϊντανό, ...