espa

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ

Υλικά:

1 πακέτο 500 γραμ. ταλιατέλες δίχρωμες

250 γρ. Κεφαλογραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

250 γρ. Κεφαλοτύρι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

250 γρ. γραβιέρα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

1/4 μπέικον

250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα

Γάλα, αλεύρι, για την μπεσαμέλ

1 αυγό

2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε και σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο που έχουμε κάψει.

Τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε το μπέικον, τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και τα

ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες, αφήνοντας λίγο τυρί για το τέλος Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ. Στο τέλος σπάμε μέσα και το αυγό και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω στις ταλιατέλες και την πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί που έχουμε κρατήσει.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.