Συνταγές ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Υλικά

2 κομμάτια φέτας κομμένα ορθογώνια πάχους μισού εκατοστού περίπου
1 φύλλο χωριάτικο
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
3-4 κ.γ. πετιμεζι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κομμάτια φέτας μέσα στο φύλλο και τυλίγετε φτιάχνοντας πακετάκια. Με πινέλο αλείφετε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει καθώς θα το τυλίγετε.
Βάζετε τα πακετάκια στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να στερεοποιηθεί η φέτα και να μη διαλυθεί στο τηγάνισμα.
Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το σαγανάκι, βγάζετε τα πακετάκια της φέτας απ’ τη κατάψυξη και αφαιρείτε τις μεμβράνες. Ξεκινάτε τη διαδικασία βάζοντας το λευκό σουσάμι να καβουρντιστεί σε μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια με κυκλικές κινήσεις. Μόλις αρχίσουν τα σουσάμια να χοροπηδάνε (περ. 1 λεπτό) αφαιρείτε τα σουσάμια και τα κρατάτε για το γαρνίρισμα.
Ζεσταίνετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτετε τα πακετάκια της φέτας όπως είναι απ’ τη κατάψυξη γυρνώντας τα συνεχώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρώμα.
Στραγγίζετε τα πακετάκια σε απορροφητικό χαρτί, στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ια πιατέλα, περιχύνετε το πετιμέζι και πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι.

ΣΗΜ: Αντί για πετιμέζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή οποιαδήποτε άλλη γλυκιά ή γλυκόξινη σάλτσα προτιμάτε.